Egyedi keresés

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Archívum

Visszaszámlálás az iPhone3G startig:

WWDC 2008 Keynote - Live

2008.06.09. 20:28 | appleiphone | Szólj hozzá!

WWDC - Stevenote, San Francisco, 2008 június 9.


Közvetítés (időrendi sorrendben, alulról felfelé)

20:15 MobileMe (erről is írtunk a napokban). Exchange támogatás. Tulajdonképpen úgy működik mint az ActiveStink, vagyis ActiveSync. Puch-email, kapcsolatok, naptár. Minden magától frissül, bárhol is vagyunk. Vezeték nélkül is működik. Működik a Mail-lel, iCal, AddressBook-kal. Windows-on az Outlookkal.

20:14 harmadik lehetőség: AdHoc. Tetszüleges 100 engedélyezett iPhone-ra lehet a programot telepíteni.

20:13 A vállalatok saját elosztó rendszerben telepíthetnek majd programokat. A vállalaton belül engedélyezik az egyes iPhone készülékeket és a belső hálózaton keresztül frissíthetik a programokat.

20:12 62 országból lesz elérhető. A 10 MB-nál nagyobb programokat a mobil hálózaton keresztül is le lehet tölteni, az ennél nagyobbakat csak WiFi-iTunes-on kresztül.
20:11 App Store: ezen bolton keresztül adhatják el a fejlesztők a programjaikat az iPhone felhasználóknak. Vezeték nélküli hálózaton keresztül használható. Automata frissítést tartlmaz. A fejlesztők határozzák meg az árat. Ennek 70%-át megtartják. A programokat FairPlay csomagolásba teszik (másolás elleni védelem). Az ingyenes programokért senki sem fizet.

20:10 az iPhone 2.0 frissítés 9.99 USD-be kerül. Július elejétől lesz letölthető a mostani iPhone és iPod touch felhasználóknak.

20:10 Ázsiai nyelvek támogatása és karakter felismerés. A nyelvek között valós időben lehet váltani.
20:09 Néhány egyéb iPhone 2.0 újdonság. Teljes névjegyzék valós idejű keresése. iWork dokumentum támogatás. Office (Word, Excel, PowerPoint) dokumentum támogatás. Csoportos törlés és mozgatás. Kapott képek mentése. Új számológép (műszaki képességekkel). Szülői beállítások. Kiszélesített nyelvi támogatás.

20:04 Az Apple-nek jobb megoldása van. Push-notification rendszer. Ehhez minden fejlesztő hozzáférhet. Amikor a felhasználó kilép egy programból, az Apple átnyomja a frissítéseket a felhasználó telefonjára. Ezekben lehetnek hangok, egyedi üzenetek, stb. Csak egy kapcsolat szükséges hozzá és remekül skálázható. Erre még szeptemberig várni kell, de a fejlesztők már korábban is tesztelhetik majd.
20:02 Megköszönték a fejlesztőknek a fáradalmas munkájukat. Az Apple meg fogja oldani a sokak által kért háttérben futás kérdését is. Ezt volt a legtöbbet kért fejlesztési funkció. Nem lenne jó megoldás a háttéralkalmazások futtatásának lehetősége. Ez lassítja a rendszert és elhasználja az akkut.
19:59 Az utolsó bemutatott program: egy 3D-s játék a Digital Legends fejlesztésében. A játék OpenGL-es grafikát tartalmaz és érintőképernyős felületen irányítható. Ilyen élményt egyik mobil játék platform sem nyújt majd. Szeptemberben lesz kész.
19:58 Következő programok: kettő orvosi alkalmazást mutattak be. Az első szoftver az emberi test részeit mutatja be. A második program a MIMvista. A MIMvistát orvosoknak fejlesztették ki, hogy orvosi képeket tudjanak megjeleníteni. Az érintőfelület segítségével hasznos információkat jeleníthetnek meg, nagyíthatnak, kicsinyíthetnek, mozgathatják a képet. A képeket akár valós időben, 3D-ben is meg lehet jeleníteni (render). A program szintén letölthető lesz az App Store-ból.
19:50 Következő program: MLB.com. A mai sport játékok eredményeit jeleníti meg, valós időben, részletes pont kiosztással. Lesznek még benne valós idejű videó klippek, amelyeket azonnal a meccs után meg lehet tekinteni.
19:48 Következő program: Band. Egy angol fejlesztésű zene-szerkesztő program. Virtuális dobot, 12-taktusos blues hangszert és basszust tartalmaz. Amit lejátszunk vele, azt fel is tudja venni. A jelek szerint nagyon jó a hangzása is.
19:44 Következő program: Enigmo és Cro-Mag Rally. Mindkettő szoftvert a Pangea fejlesztette és már jól ismerhetjük őket Mac-ről. Mindkettő játék színvonalas, gyönyörű grafikával rendelkezik. Hosszú órákat el tudunk majd velük szórakozni. Áruk darabonként 9.99 USD lesz az App Store-ban.
http://www.pangeasoft.net/cromag/index.html
http://www.pangeasoft.net/enigmo/
19:40 Következő program: Associated Press (AP hírügynökség). Ez a program híreket gyűjt mindenféle (megbízhatónak ítélt) forrásból. Kihasználja a Location API-t és a közelben levő hírekre, forrásokra is tud koncentrálni. Akár saját magunk is be tudunk majd küldeni híreket, képpel, szöveggel. Ez az ún. Mobile Nes Network hálózaton jelenik majd meg. Ingyenes lesz az App Store-ból.
19:38 Következő program: TypePad. Blog készítéséhez, illetve fényképek felküldésére fejlesztették ki. A képeket a fényképezőből, vagy a tárolt képeink közül választhatjuk ki. Ingyenesen letölthető lesz az App Store-ból.
19:34 Következő program: Loopt. Ez egy lokációt ismerő "social-networking" program. A térképen megjelenik a saját pozíciónk és az ismerőseink helyzete is. A felhasználói profilokon láthatóak az egyes felhasználók helyzetei, az ott tartózkodásuk időpontja és az általuk beküldött képek is. A program együttműködik a többi platform prograjmaival is. Ingyen le lehet majd tölteni az App Store-ból.
19:31 A következő program: eBay. Ennek fejlesztését 5 hete kezdték és a tipikus eBay szolgáltatásokat tartalmazza. A fő oldalon láthatjuk az eladásra meghirdetett tárgyainkat, illetve azokat a dolgokat amelyekre licitáltunk. Van egy külön fénykép nézegető része is.
19:30 Ebéd után megvásárolható az App Store-on keresztül. Ára 9.99 USD lesz.
19:29 A SEGA kezdi, aki a Super Monkey Ball nevű játékot demonstrálja (több mint 100 nehézségi szinttel). Bemutatják milyen jól működnek az iPhone döntés-érzékelői.
19:27 Néhány fejlesztőt hívnak a színpadra, hogy bemutassák saját programjaikat.
19:24 Bemutatják az Interface Buildert működés közben.
19:20 Kezelőfelület. Az Interface Builder figyeli az iPhone állapotát (fekvő, vagy álló) majd ahhoz igazítja a kezelőfelületet. Az egész nagyon egyszerűen, intuitív módon kezelhető. Az egyes elemeket drag-n-drop módszerrel mozgathatjuk.

19:20 Core Location API és az Address Book API segítségével megtekinthetjük a 10 kilométeres körzetben levő ismerőseink nevét, címét és egyéb információját.
19:19 Core Touch segítségével gyönyörű kezelőfelületeket hozhatunk létre, egyszerűen.
19:18 A Core Services segítségével lehetőség nyílik adatbázisok létrehozására, természetesen ezt Apple-stílusban... nagyon egyszerű módon. Belekerült a gyors OpenGL támoagtás is.
19:16 API: Cocoa Touch, Media, Core Services, Core OS. A Core OS ugyanazt a kernelt használja, mint a Mac OS X.
19:15 Folytassuk az SDK-val. A színpadon Scott Forestell.

19:14 Jobs egy videót mutat be, amelyen az iPhone-on tárolt címjegyzékben keresgélnek. Egy kis hasznos változtatás már látható is: jelszavak gépelésekor a legutolsó bevitt karakter látható, ezzel segítve a bevitel helyességét.
19:13 Számos vállalat technikai vezetője is részt vett a tesztekben. Kiváncsiak voltak hogyan tudnák felhasználni a saját vállalati környezetükben.
19:10 Kezdjük a vállalatokkal. Az iPhone béta programban a vállalatok is részt vettek. A Fortune 500-as vállalatok 35%-a is részt vett az Apple ezen programjában és felsőoktatási felhasználók is.

19:09 Az iPhone 2.0 három részből tevődik össze: Vállalat, SDK, új kezelőfelület.

19:08 Kezdjük az iPhone-nal. Az ebéd után Bertrand Serlet fogja bemutatni a következő generációs operációs rendszert önöknek, amelynek neve Snow Leoaprd (Hópárduc) lesz.
Erről mi is írtunk a napokban.

2008-ban 52.000 látogató regisztrált a WWDC konferenciára.
19:06 A színpadon Steve Jobs, az Apple igazgatója: Nagyon keményen dolgoztunk néhány dolgon és alig várom, hogy ezt megoszthassam önökkel.

19:05 A fények elhalványultak.
19:04 A tömeg halkul, továbbra is várakoznak.
A tömeg állva tapsol. Az Apple alkalmazottai próbálják leültetni őket. A show nemsokára kezdődik.
A vendégek között ott van az USA volt al-elnöke, Al Gore is.
A vendégek elfoglalják a helyeiket.
Elkezdték beereszteni a látogatókat az előadóba.

Így néz ki a tömeg, ahogy haladnak az előadó terem felé: http://flickr.com/photos/kylekrall/2564312445/
A WWDC helyszínén letakarták az Apple hirdető tábláit. Nemsokára megtudhatjuk mit is rejtegetnek: http://flickr.com/photos/aarontait/2564018095/
A Keynote kb. fél óra múlva kezdődik.
Az internetes Apple boltok bezártak: http://store.apple.com

WWDC képek:
http://www.flickr.com/photos/andreafis/2487560008/
http://www.flickr.com/photos/17679576@N04/sets/72157605488014412/

A bejegyzés trackback címe:

https://iphone2.blog.hu/api/trackback/id/tr78511826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása